Wireshark 1.8.5

Wireshark

Tudj meg mindent a háttérben zajló hálózati folyamatokról a Wireshark segítségével.

Ha hálózati monitorozásról van szó akkor kétségtelenül nem is kereshetnénk a célra jobb programot mint a Wireshark nevű alkalmazást.

 Rendkívül széles hálózati protokoll ismeretének köszönhetően, szinte bármilyen kapcsolatot képes nyomon követni bármely mélységig.

 Átlag felhasználó számára talán még túlságosan is sok információt szolgáltathat, de ha gyanús tevékenységet sejtünk a háttérben, vírusfertőzésre gondolunk, segítségével pillanatok alatt fel tudjuk deríteni azokat a kapcsolatokat amelyek illegális tevékenységet folytatnak. Diagnosztikai szempontból sem másodlagos, rendkívül hasznos tud lenni.

Wireshark telepítése:

A szoftverből elérhető installálást nem igénylő Portable változat illetve a hagyományos teljes telepítős kiadás. 32 illetve 64 bites PC-ken egyaránt megállja a helyét.

A hagyományos eljárás keretein belül, egy egyszerű felület fogad minket, ahol a Wireshark felhívja a figyelmünket arra hogy a gépre fog települni és a folyamat alatt javasolt minden munkát átmenetileg szüneteltetni.

 Egy szép részletes leírás formájában tekinthetjük át a szerződési feltételeket, abban az esetben ha rendelkezünk Angol tudással.

Az összetevők pluginok kiválasztása után az installációs mappa megadására van csak szükség. Hozzáadhatjuk az automatikusan induló programokhoz így a gép indulása után azonnal használható lesz. Befejezésként el is indíthatjuk a programot.

 A folyamat végeztével rengeteg beállítási lehetőséghez adódik hozzáférésünk, a monitorozás elindításához először ki kell választani azt az eszközt amit figyelemmel szeretnénk kísérni, ezután minden létező információt megkapunk amit csak lehet.

 Széleskörű, mélyreható elemzéseinek jobb megértéséhez vagy jártasabb felhasználó vagy pedig további ismeret szerzés szükséges.

 Ingyenes változat.

Wireshark

Wireshark letöltés:

Kapcsolódó alkalmazások

  • Windows 8 Manager 2.0.0Windows 8 Manager 2.0.0  A Windows 8 Manager segítségével beállíthatod, takaríthatod, gyorsíthatod az új rendszert. Profi konfiguráló szoftver.     Ez a szoftver a 8-as széria jegyében született és arra […]
  • Far Manager 3.0Far Manager 3.0     Hagyományos kétablakos fájlkezelő alkalmazás, amely segítségével szabadon tudunk számos fájlt mozgatni, nem más mint a Far Manager 3.0. Az egyszerűség és kis méret ellenére […]
  • WinMerge 2.12.4WinMerge 2.12.4   Szöveg alapú fájlok összehasonlítására illetve, egyesítésére használható program a WinMerge 2.12.4.       Ha rendszeresen dolgozunk szöveges fájlokkal akkor a hétköznapok során […]
  • InkPad Jegyzettömb – Android alkalmazásokInkPad Jegyzettömb – Android alkalmazások   Készíts jegyzeteket mobiloddal az InkPad Jegyzettömb segítségével.   Ha utazás közben jut eszedbe olyan dolog amit mindenképp archiválni szeretnél, akkor csak egy Android operációs […]
  • HTC Home Minialkalmazás HTC Home Minialkalmazás   HTC jellegű stíluselemeket hordoz magában a Windows 7 operációs rendszerekre optimalizált kiegészítő. Az alábbi minialkalmazás látványos HTC stílusban jeleníti meg a számunkra az […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code