Wireshark 1.8.5

Wireshark

Tudj meg mindent a háttérben zajló hálózati folyamatokról a Wireshark segítségével.

Ha hálózati monitorozásról van szó akkor kétségtelenül nem is kereshetnénk a célra jobb programot mint a Wireshark nevű alkalmazást.

 Rendkívül széles hálózati protokoll ismeretének köszönhetően, szinte bármilyen kapcsolatot képes nyomon követni bármely mélységig.

 Átlag felhasználó számára talán még túlságosan is sok információt szolgáltathat, de ha gyanús tevékenységet sejtünk a háttérben, vírusfertőzésre gondolunk, segítségével pillanatok alatt fel tudjuk deríteni azokat a kapcsolatokat amelyek illegális tevékenységet folytatnak. Diagnosztikai szempontból sem másodlagos, rendkívül hasznos tud lenni.

Wireshark telepítése:

A szoftverből elérhető installálást nem igénylő Portable változat illetve a hagyományos teljes telepítős kiadás. 32 illetve 64 bites PC-ken egyaránt megállja a helyét.

A hagyományos eljárás keretein belül, egy egyszerű felület fogad minket, ahol a Wireshark felhívja a figyelmünket arra hogy a gépre fog települni és a folyamat alatt javasolt minden munkát átmenetileg szüneteltetni.

 Egy szép részletes leírás formájában tekinthetjük át a szerződési feltételeket, abban az esetben ha rendelkezünk Angol tudással.

Az összetevők pluginok kiválasztása után az installációs mappa megadására van csak szükség. Hozzáadhatjuk az automatikusan induló programokhoz így a gép indulása után azonnal használható lesz. Befejezésként el is indíthatjuk a programot.

 A folyamat végeztével rengeteg beállítási lehetőséghez adódik hozzáférésünk, a monitorozás elindításához először ki kell választani azt az eszközt amit figyelemmel szeretnénk kísérni, ezután minden létező információt megkapunk amit csak lehet.

 Széleskörű, mélyreható elemzéseinek jobb megértéséhez vagy jártasabb felhasználó vagy pedig további ismeret szerzés szükséges.

 Ingyenes változat.

Wireshark

Wireshark letöltés:

Kapcsolódó alkalmazások

  • System Information Viewer 4.37 [SIV]System Information Viewer 4.37 [SIV]       Számítógépünk főbb tulajdonságairól tudhatunk meg több információt a System Information Viewer segítségével.   Ezzel a segédalkalmazással […]
  • AIDA64 Extreme Edition 2.3AIDA64 Extreme Edition 2.3 Rendszerünkről kaphatunk teljes körű információt, illetve tesztelési opciókat is biztosít ha szükséges lenne az AIDA64 Extreme Edition 2.3 kiadása.   Kevés olyan szoftver található […]
  • A nap szoftver ajánlatai -topA nap szoftver ajánlatai -top Néhány friss szoftver, amellyel testre szabottabban illetve biztonságosabban tudjuk használni számítógépünket, illetve az adott folyamat kényelmesebbé válhat.     FastPictureViewer   […]
  • WinContig 1.10.00- Portable programokWinContig 1.10.00- Portable programok       A merevlemez gyors töredezettségmentesítésére használható Portable szoftver a WinContig ezen kiadása. Merevlemezünket intelligens módon tudjuk töredezettség mentesíteni az alábbi […]
  • AVG Anti-Virus 2014 letöltésAVG Anti-Virus 2014 letöltés Egy teljes értékű és ingyenes vírusirtó az AVG Anti-Virus jelen kiadás. Ha nem szeretnénk nagy összegeket kiadni vírusirtó szoftverekre de fontos a biztonság akkor ez a Freeware […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code