Wireshark 1.8.5

Wireshark

Tudj meg mindent a háttérben zajló hálózati folyamatokról a Wireshark segítségével.

Ha hálózati monitorozásról van szó akkor kétségtelenül nem is kereshetnénk a célra jobb programot mint a Wireshark nevű alkalmazást.

 Rendkívül széles hálózati protokoll ismeretének köszönhetően, szinte bármilyen kapcsolatot képes nyomon követni bármely mélységig.

 Átlag felhasználó számára talán még túlságosan is sok információt szolgáltathat, de ha gyanús tevékenységet sejtünk a háttérben, vírusfertőzésre gondolunk, segítségével pillanatok alatt fel tudjuk deríteni azokat a kapcsolatokat amelyek illegális tevékenységet folytatnak. Diagnosztikai szempontból sem másodlagos, rendkívül hasznos tud lenni.

Wireshark telepítése:

A szoftverből elérhető installálást nem igénylő Portable változat illetve a hagyományos teljes telepítős kiadás. 32 illetve 64 bites PC-ken egyaránt megállja a helyét.

A hagyományos eljárás keretein belül, egy egyszerű felület fogad minket, ahol a Wireshark felhívja a figyelmünket arra hogy a gépre fog települni és a folyamat alatt javasolt minden munkát átmenetileg szüneteltetni.

 Egy szép részletes leírás formájában tekinthetjük át a szerződési feltételeket, abban az esetben ha rendelkezünk Angol tudással.

Az összetevők pluginok kiválasztása után az installációs mappa megadására van csak szükség. Hozzáadhatjuk az automatikusan induló programokhoz így a gép indulása után azonnal használható lesz. Befejezésként el is indíthatjuk a programot.

 A folyamat végeztével rengeteg beállítási lehetőséghez adódik hozzáférésünk, a monitorozás elindításához először ki kell választani azt az eszközt amit figyelemmel szeretnénk kísérni, ezután minden létező információt megkapunk amit csak lehet.

 Széleskörű, mélyreható elemzéseinek jobb megértéséhez vagy jártasabb felhasználó vagy pedig további ismeret szerzés szükséges.

 Ingyenes változat.

Wireshark

Wireshark letöltés:

Kapcsolódó alkalmazások

  • Ujjlenyomat-szkenner – Android alkalmazásokUjjlenyomat-szkenner – Android alkalmazások   Lásd el Androidos mobilodat ujjlenyomat olvasó képességgel az alábbi alkalmazás segítségével.   Telepítsd fel az alábbi programot, és hitesd el a barátaiddal, ismerősi köröddel, hogy […]
  • Trial Xtreme 3 – Android játékokTrial Xtreme 3 – Android játékok Rengeteg funkció, lenyűgöző grafika és több kipróbálható szintet is találhatunk a Trial Xtreme 3 nevű Free Android játékban.       Pattanj a motorodra és száguldj határok nélkül közel […]
  • Videó kereső, letöltő és megosztó szoftver torrent támogatássalVideó kereső, letöltő és megosztó szoftver torrent támogatással Beépített keresővel ellátott multimédiás tartalom kereső szoftver amivel nem csak a mások által közzétett tartalmakat tudjuk elérni, de akár a sajátunkat is megoszthatjuk. Nem más mint a […]
  • KMPlayer Skin letöltésKMPlayer Skin letöltés       Skin hozzáadásával tehetjük egyedivé a KMPlayer kinézetét.   Az alábbi oldalon számos olyan skin található amivel a hagyományostól eltérő kinézettel ruházhatjuk fel népszerű […]
  • Encoding Decoding Free 3.0.3Encoding Decoding Free 3.0.3     Meghajtók és mappák tartalmát tudjuk a lehető legegyszerűbb lépésekkel titkosítani az Encoding Decoding Free  segítségével.   Ha nem szeretnénk, hogy mások is hozzáférjenek féltve […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code