VirtualBox Portable 4.3.6

Virtualbox

Több operációs rendszer futtatására van lehetőségünk egy időben a Virtualbox Portable változat segítségével, ami nem igényel telepítést.

 

Ha szeretnénk Linux alatt Windows operációs rendszert futtatni vagy fordítva akkor vegyük igénybe az alábbi ingyenes emulátor alkalmazást. Ha kompatibilitási problémákkal küzdünk vagy csak ki szeretnénk egy olyan rendszert próbálni amit élesben nem szeretnénk futtatni akkor ez a szoftver megoldást hozhat a számunkra.

Magyar kezelőfelületének köszönhetően a használata nem okozhat akadályt, ha mégis elakadnánk a beállítások területén egy kis keresgélést követően kérdéseinkre választ kaphatunk. Az alkalmazásról korábban is cikkeztünk, amit itt tudsz elérni.

Az esetek döntő többségében alapbeállítással is megállja a helyét, csak akkor kényszerülünk módosítani a gyári konfigurációt ha speciális igények merülnének fel.

 VirtualBox

Az ily módon feltelepített operációs rendszer teljes mértékben elszeparáltan fut a fő rendszerhez képest, így abban az esetben is remek szolgálatot tud tenni ha olyan szoftvert töltöttünk le amiről nem vagyunk teljes mértékben megbizonyosodva hogy vírusos e vagy sem, ekkor csak ebben a különleges környezetben kell tesztelgetnünk és hamar választ kaphatunk.

A telepíthető változatot itt találjuk.

Természetesen nem kötelező teljesen elszeparálni, ha csak platformbeli problémák áthidalása révén futtatjuk, akkor közös fájl mappákat is létrehozhatunk, amit mindkét rendszer el tud érni.

 A Linux változat pedig itt található

Csak olvashatóvá tehetjük, de akár automatikus csatolást parancsot is kiadhatunk. Ennek a változatnak az installálási lépéseiről itt olvashatsz.

 Mivel teljesen úgy működik a telepítés mintha élesben történne, boot sorrendet hozhatunk létre annak figyelembe vételével hogy miről történik az installáció.

Ez a változat nem igényel installációt, rendszerünket akár egy USB kulcson is tudjuk szabadon mozgatni.

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • Any DVD Cloner Platinum 1.2.7Any DVD Cloner Platinum 1.2.7 Komplett műsoros DVD lemezek másolására használható prémium szoftver az Any DVD Cloner Platinum. Tud még rippelni, illetve kezeli a fejezeteket is. Meglévő műsoros DVD lemezedet […]
  • Camouflage 1.2.1Camouflage 1.2.1       Meghajtók és fájlok ingyenes titkosításának alternatívája a Camouflage 1.2.1. Ha adataink titkosítására keresünk egy hatékony biztonsági szoftver akkor ez az ideális választás. […]
  • Liberkey 5.6Liberkey 5.6       A Liberkey 5.6 segítségével fontos alkalmazásainkat külső adathordozóról is futtathatjuk. Ez a programcsomag 293 alkalmazást tartalmaz összesen, amelyet USB kulcsunkról […]
  • A WinRar 5.00 a sérült tömörített fájlokkal is elboldogulA WinRar 5.00 a sérült tömörített fájlokkal is elboldogul Tömörített fájlok kicsomagolására, azok újratömörítésére használható szoftver, támogat jelszó védelmet, és tesztelési lehetőségeket.
  • Network Monitor II 15.5- Windows 7 minialkalmazásNetwork Monitor II 15.5- Windows 7 minialkalmazás     Hálózati kapcsolatainkról tudhatunk meg néhány információt az alábbi látványos felülettel rendelkező szoftver segítségével, nem más mint a Network Monitor II 15.5.     Az alábbi […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code