VirtualBox Portable 4.3.6

Virtualbox

Több operációs rendszer futtatására van lehetőségünk egy időben a Virtualbox Portable változat segítségével, ami nem igényel telepítést.

 

Ha szeretnénk Linux alatt Windows operációs rendszert futtatni vagy fordítva akkor vegyük igénybe az alábbi ingyenes emulátor alkalmazást. Ha kompatibilitási problémákkal küzdünk vagy csak ki szeretnénk egy olyan rendszert próbálni amit élesben nem szeretnénk futtatni akkor ez a szoftver megoldást hozhat a számunkra.

Magyar kezelőfelületének köszönhetően a használata nem okozhat akadályt, ha mégis elakadnánk a beállítások területén egy kis keresgélést követően kérdéseinkre választ kaphatunk. Az alkalmazásról korábban is cikkeztünk, amit itt tudsz elérni.

Az esetek döntő többségében alapbeállítással is megállja a helyét, csak akkor kényszerülünk módosítani a gyári konfigurációt ha speciális igények merülnének fel.

 VirtualBox

Az ily módon feltelepített operációs rendszer teljes mértékben elszeparáltan fut a fő rendszerhez képest, így abban az esetben is remek szolgálatot tud tenni ha olyan szoftvert töltöttünk le amiről nem vagyunk teljes mértékben megbizonyosodva hogy vírusos e vagy sem, ekkor csak ebben a különleges környezetben kell tesztelgetnünk és hamar választ kaphatunk.

A telepíthető változatot itt találjuk.

Természetesen nem kötelező teljesen elszeparálni, ha csak platformbeli problémák áthidalása révén futtatjuk, akkor közös fájl mappákat is létrehozhatunk, amit mindkét rendszer el tud érni.

 A Linux változat pedig itt található

Csak olvashatóvá tehetjük, de akár automatikus csatolást parancsot is kiadhatunk. Ennek a változatnak az installálási lépéseiről itt olvashatsz.

 Mivel teljesen úgy működik a telepítés mintha élesben történne, boot sorrendet hozhatunk létre annak figyelembe vételével hogy miről történik az installáció.

Ez a változat nem igényel installációt, rendszerünket akár egy USB kulcson is tudjuk szabadon mozgatni.

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • FileMaker ProFileMaker Pro 11     Adatbázis kezelő Windowsos változata ami nem más mint a FileMaker Pro 11. Ha egy hatékony adatbázis-kezelő alkalmazást keresünk amivel gyorsan el tudjuk végezni a folyamatot […]
  • Media Player Classic – Black Edition Portable 1.5.1Media Player Classic – Black Edition Portable 1.5.1 A Media Player Classic – Black Edition Portable egy modern film, illetve zenelejátszó szoftver amivel Streamingelni is tudsz. Itt opcionálisan YouTube videók is megadhatóak. A tekintélyes […]
  •  Gimp Portable 2.8.10 Gimp Portable 2.8.10  Használd a népszerű ingyenesen használható fotóeditor hordozható változatát, ez nem más mint a Gimp Portable. Teljes körű szolgáltatást biztosít képeid számára.   Ideális eszköz arra […]
  • Total Commander 9.10Total Commander 9.10 A Total Commander az egyik legnépszerűbb fájlkezelő alkalmazás ami rengeteg lehetőséget biztosít a számunkra, kétpaneles elrendezéssel. A Magyar nyelvi támogatással bíró alkalmazással […]
  • Ez a szoftver mindent tud ami multimédiás tartalmak esetén szükséges lehet… RealPlayerEz a szoftver mindent tud ami multimédiás tartalmak esetén szükséges lehet… RealPlayer Ez az alkalmazás minden fontosabb feladatot képes ellátni ami videók kezelése esetén fel tud merülni, legyen az lejátszás, vagy letöltés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code