VirtualBox Portable 4.3.6

Virtualbox

Több operációs rendszer futtatására van lehetőségünk egy időben a Virtualbox Portable változat segítségével, ami nem igényel telepítést.

 

Ha szeretnénk Linux alatt Windows operációs rendszert futtatni vagy fordítva akkor vegyük igénybe az alábbi ingyenes emulátor alkalmazást. Ha kompatibilitási problémákkal küzdünk vagy csak ki szeretnénk egy olyan rendszert próbálni amit élesben nem szeretnénk futtatni akkor ez a szoftver megoldást hozhat a számunkra.

Magyar kezelőfelületének köszönhetően a használata nem okozhat akadályt, ha mégis elakadnánk a beállítások területén egy kis keresgélést követően kérdéseinkre választ kaphatunk. Az alkalmazásról korábban is cikkeztünk, amit itt tudsz elérni.

Az esetek döntő többségében alapbeállítással is megállja a helyét, csak akkor kényszerülünk módosítani a gyári konfigurációt ha speciális igények merülnének fel.

 VirtualBox

Az ily módon feltelepített operációs rendszer teljes mértékben elszeparáltan fut a fő rendszerhez képest, így abban az esetben is remek szolgálatot tud tenni ha olyan szoftvert töltöttünk le amiről nem vagyunk teljes mértékben megbizonyosodva hogy vírusos e vagy sem, ekkor csak ebben a különleges környezetben kell tesztelgetnünk és hamar választ kaphatunk.

A telepíthető változatot itt találjuk.

Természetesen nem kötelező teljesen elszeparálni, ha csak platformbeli problémák áthidalása révén futtatjuk, akkor közös fájl mappákat is létrehozhatunk, amit mindkét rendszer el tud érni.

 A Linux változat pedig itt található

Csak olvashatóvá tehetjük, de akár automatikus csatolást parancsot is kiadhatunk. Ennek a változatnak az installálási lépéseiről itt olvashatsz.

 Mivel teljesen úgy működik a telepítés mintha élesben történne, boot sorrendet hozhatunk létre annak figyelembe vételével hogy miről történik az installáció.

Ez a változat nem igényel installációt, rendszerünket akár egy USB kulcson is tudjuk szabadon mozgatni.

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • DexpotDexpot portable 1.6.14 A Dexpot  portable nevü alkalmazással virtuális asztalokat hozhatsz létre egyszerűen. A szoftvert nagyon egyszerű használni, több speciális beállítást is biztosít. Az alábbi kiadást nem […]
  • SumatraPDF Portable 2.4SumatraPDF Portable 2.4   Adobe PDF állományok gyors kezelését biztosítja számunkra a SumatraPDF portable változata. Ha PDF állományaink gyors megnyitásához illetve minimális testre szabásához, megtekintéséhez […]
  • SlimBoat Portable 1.1.47SlimBoat Portable 1.1.47 Akár Windows 8 operációs rendszer alatt is futtatható telepítést nem igénylő Magyar felületű Böngésző a SlimBoat Portable.     A letöltött fájl egy önkibontó csomag, amit praktikus egy […]
  • Multi Commander Portable 7.7.0.2404Multi Commander Portable 7.7.0.2404 A Multi Commander Portable egy Fájlok mozgatására, tömörített állományok kicsomagolására és még számos hasznos funkcióra használható program. ZIP nézőke funkciót is biztosít az alábbi […]
  • Format Factory Portable 3.3.5Format Factory Portable 3.3.5  Rendkívül széleskörűen használható konvertáló alkalmazás ami profilos elérhetőséget biztosít. A Format Factory Portable minden igényt kielégít. Legyen szó képekről, multimédiás […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code