VirtualBox Használata – Blog

Ezzel a nyílt forráskódú alkalmazással egyszerre több operációs rendszert is futtatsz egy alól, lehetséges Windows alatt Linuxot futtatni, de akár ez fordítva is megvalósítható.

Ha adatvesztés veszélye nélkül szeretnél új rendszereket tesztelni, csak ki szeretnéd próbálni, hogy mik az újdonságai a gyakorlatban akkor tedd azt ezzel a szoftverrel.

Varázslófelületes kialakításának köszönhetően a használata és az első beállítások, illetve a lépések könnyen megvalósíthatóak.

Az új virtuális gép létrehozásakor ki kell választani a futtatandó rendszer típusát, itt már támogatott a Windows 8.1 operációs rendszer is.

A virtuális gép számára megfelelő mennyiségű RAM-ot is ki kell választani, ahol arra kell odafigyelni, hogy a gazdagép számára is elegendő hely maradjon. Nagyobb mennyiségű rendelkezésre álló RAM esetén ez nem jelent gondot.

A merevlemez típus után dinamikusan növekvő, vagy fix tárhely méretet kell választani, az első esetben a program annak megfelelően fogja növelni annak méretét, hogy mennyit használunk ki abból.

Egyetlen lépés maradt hátra, ami nem más mint maga a telepítés. A megfelelő telepítő média megadása után a szokásos sorrendben kivitelezhető. Az így telepített Windows vagy Linux bármikor lefagyasztható, átjárhatóak, akár távadminisztrációs opciók is kivitelezhetőek.

A VirtualBox letölthető innen, ha nem akarod installálni, használd a Portable változatát.

Kapcsolódó alkalmazások

  • FoxmailFoxmail 7.0   Levelek azonnali küldését támogató segéd a Foxmail 7.0 kiadása.   Azonnali levélküldési opciót tartogat a számunkra az alábbi program, tartalmaz egy sablonszerkesztőt amely […]
  • Media Player Codec Pack 4.14Media Player Codec Pack 4.14   Multimédiás állományaink megtekintéséhez nélkülözhetetlen csomag a Media Player Codec Pack 4.14. Maga a gyártói oldal rendkívül egyszerű használatot, illetve telepítési módot kínál […]
  • QuickZipQuickZip 5.1.16       Ingyenes, számtalan formátummal megbirkózó fájldaraboló segéd a QuickZip 5.1.16. Kezelőfelületét egyénileg módosíthatjuk ízlésünknek megfelelően. Használatához nem kell […]
  • A legjobb ingyen vírusirtókA legjobb ingyen vírusirtók A legjobb ingyenes Vírusirtók listáját tekinthetjük át az alábbi cikkben. Érdemes azért megjegyezni, hogy tökéletes védelem nem létezik, hisz a kártékony szoftverek gyártói mindig előttük […]
  • NVIDIA 3D Vision Video Player 1.7.2NVIDIA 3D Vision Video Player 1.7.2   3D megjelenítést is támogató videó lejátszó szoftver az NVIDIA 3D Vision Video Player 1.7.2 kiadása.   Mivel folyamatosan fejlődik a technológia ennek következtében újabb és újabb […]
Összefoglaló
Cikk neve
VirtualBox Használata
Leírás
Ezzel a nyílt forráskódú alkalmazással egyszerre több operációs rendszert is futtatsz egy alól, lehetséges Windows alatt Linuxot futtatni, de akár ez fordítva is megvalósítható.
Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code