TinyWall 2.0.1

TinyWall 2.0.1 screenshot

TinyWall 2.0.1 screenshot

 

Egyszerűen használható, minimális felhasználói beavatkozást igénylő tűzfal szolgáltatás a TinyWall 2.0.1.

 

Sok felhasználó számára egy új program telepítése esetén a legnagyobb problémát az tudja jelenteni hogy nem tudja rendeltetésszerűen konfigurálni, tűzfal esetén ez még problémákat is szülhet, ha túl engedékenyek vagyunk, akkor az olyan programok is végre tudják hajtani kártékony tevékenységeiket amiktől éppen védeni szeretnénk számítógépünket, de ha túl szigorúak vagyunk lesznek olyan szolgáltatások amik nem lesznek képesek futni mi pedig nem fogjuk tudni hogy miért.

 

Ezek leküzdésére lett kifejlesztve a minimális felhasználói beavatkozást igénylő TinyWall ami a telepítés végén csak pár beállítási lépést igényel. Igaz maga az installációs folyamat hosszabb lehet főleg abban az esetben ha gépünk erőforrásai nem a legjobbak, de ezek után szinte észre sem vesszük jelenlétét miközben hatékonyan védelmez minket annak alapján ahogy beállítottuk.

 

Maga a program megjelenít minden egyes szoftvert ami csatlakozni próbál a világhálóra, majd listán sorolja fel a számunkra, ezek között tilthatunk alkalmazásokat de hozzá is adhatunk olyan kiegészítőket amiket eddig tiltott.

 

Különböző házirend szabályokat is kínál a számunkra éppúgy mint a Windows beépített szolgáltatása hasonló szintű prioritásokkal.

 

Ha egy olyan alkalmazás csatlakozik a netre amelyről nem tudunk semmit csak annyit kell tennünk, hogy a Show Connections opciót választván felsorol minden olyan elemet ami éppen kommunikációt kísérel meg, kattintsunk rá jobb egérgombbal majd válaszuk a keresés lehetőséget és már tudhatjuk is hogy a VírusTotal milyen eredményt hozott rá fel.

 

Kis méret, ingyenesség, könnyű konfigurálhatóság jellemzi.

 

 

TinyWall 2.0.1 letöltés:

 

itt…

Kapcsolódó alkalmazások

  • VIPRE Antivirus 2012 VIPRE Antivirus 2012 A VIPRE Antivirus 2012 egy korszerű védelmi rendszer amely segítségével megvédheti magát a nagy veszélyeket is hordozó kártevő programoktól. Az átlagos mérettel rendelkező telepítő […]
  • AVG Rescue CD 120.120525AVG Rescue CD 120.120525     Vírusfertőzés következtében már működésképtelen rendszerek helyreállítása esetén nyújthat a számunkra nagy segítséget az AVG Rescue CD 120.120525 nevű szoftver.   Vannak olyan […]
  • Malwarebytes Anti Malware 2.0.1.1004Malwarebytes Anti Malware 2.0.1.1004 A Malwarebytes Anti Malware nemkívánatos szoftverek, kémprogramok eltávolítására használható program. Több keresési módot biztosít. Ingyenes kiadás. Magas felismerési aránnyal.
  • VIPRE Internet Security 2012VIPRE Internet Security 2012   Tűzfal szolgáltatással és web védelemmel ellátott szoftver a VIPRE Internet Security.   Böngészési szokásainknak teremthetünk biztonságosabb közeget a címben szereplő alkalmazás […]
  • Ashampoo FireWall 1.20Ashampoo FireWall 1.20   Minimális tudást igénylő, kellő biztonságot nyújtó tűzfal alkalmazás az Ashampoo FireWall 1.20 kiadása.       Ha a biztonságot tekintjük, akkor érdemes arra odafigyelni, hogy egy […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code