Process Explorer 16.02

Microsoft Process Explorer

A Microsoft Process Explorer segítségével betekintést nyerhetünk a háttérben zajló processzekbe.

Segítségével minden nehézség nélkül módosítani tudjuk a prioritásokat, ha a múltban gondjaink voltak vele mostantól ez megoldottnak számít.

Természetesen az éppen futó szolgáltatásokba is betekintést tudunk nyerni segítségével, módosíthatjuk, ha szükséges le is tudjuk állítani. Használatához egy kis odafigyelés szükséges, inkább jártasabb felhasználóknak ajánlom. Teljes verziós változat.

 A rendszer információk alatt alapvető adatokhoz jutunk a gépünket illetően, többek között megtudhatjuk a processzor terheltségi állapotát valós időben, a RAM méretét, annak telítettségét és még a szabad rendelkezésre álló helyet is megjeleníti.

Természetesen a videó kártyáról is tájékoztat.

 Adott elemre való kattintással leállítható de akár újra be is tölthető a folyamat, fagyások esetén igen hasznos tud lenni. A lista szerű felsorolásban megtudhatjuk hogy ki a gyártó cég, továbbá a PID-ek számát, mennyire terheli le a processzort, és mennyi helyet foglal a memóriában.

Beépített keresőjével azonnal meg tudjuk találni a kérdéses elemet, így nem kell hosszasan a listát elemezni annak az érdekében hogy felkutassuk a számunkra fontos szoftvert. Sok esetben a kiterjesztések neve nem is árulkodik arról hogy mihez is tartozik pontosan.

A kereső abban az esetben is hasznos lehet ha szeretnénk tudni hogy egy adott programhoz milyen összetevők tartoznak, a név megadásával minden összetevő kilistázható.

 Célkereszt funkciójával csak annyit kell tegyünk, hogy arra rákattintva és lenyomva tartva az egeret felé visszük az asztalon arra az elemre amire éppen kíváncsiak vagyunk, és azonnal megjeleníti az összes fontosabb információt.

 Igen széleskörűen használható, akár a Windows feladatkezelő helyettesítésére is használható mivel attól több szolgáltatást képes nyújtani, felhasználóbarátabb megközelítéssel. Nem igényel telepítést, csak csomagoljuk ki a tömörített állomány tartalmát és futtassuk a programot. Hivatalos oldal. 

Process Explorer

Kapcsolódó alkalmazások

  • Wise Memory Optimizer 3.1.8.75Wise Memory Optimizer 3.1.8.75 A RAM felszabadítására, kitisztítására használható ingyenes egyszerű szoftver a Wise Memory Optimizer. Ha rengeteg programot futtatunk egy időben, vagy ritkán indítjuk újra a […]
  • Windows 8 BetaWindows 8 Beta     Letölthető a legújabb operációs rendszer Végfelhasználói előzetese, vagyis a Windows 8 Beta kiadása. Megérkezett a legújabb operációs rendszer legújabb próbaverziós kiadása […]
  • CleanMem 2.4.0CleanMem 2.4.0   A memória telítettségi állapotáról árul el a számunkra információt a CleanMem 2.4.0 kiadása. Ha a számítógép használata során egyszerre több programot is szoktunk futtatni, akkor […]
  • VirtualBox ikonVirtualBox 5.1.28 A VirtualBox segítségével egyszerre több operációs rendszert futtathatunk egy időben. A szoftver linux, Android, illetve Windows környezetek virtualizálására használható. Ingyenes, Magyar […]
  • My Memory Monitor 1.42My Memory Monitor 1.42 A My Memory Monitor segítségével általános képet kaphatunk a RAM terheltségi állapotáról.   Ha rengeteg program futtatására van szükség egy adott időben, minden bizonnyal azok a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code