Process Explorer 16.02

Microsoft Process Explorer

A Microsoft Process Explorer segítségével betekintést nyerhetünk a háttérben zajló processzekbe.

Segítségével minden nehézség nélkül módosítani tudjuk a prioritásokat, ha a múltban gondjaink voltak vele mostantól ez megoldottnak számít.

Természetesen az éppen futó szolgáltatásokba is betekintést tudunk nyerni segítségével, módosíthatjuk, ha szükséges le is tudjuk állítani. Használatához egy kis odafigyelés szükséges, inkább jártasabb felhasználóknak ajánlom. Teljes verziós változat.

 A rendszer információk alatt alapvető adatokhoz jutunk a gépünket illetően, többek között megtudhatjuk a processzor terheltségi állapotát valós időben, a RAM méretét, annak telítettségét és még a szabad rendelkezésre álló helyet is megjeleníti.

Természetesen a videó kártyáról is tájékoztat.

 Adott elemre való kattintással leállítható de akár újra be is tölthető a folyamat, fagyások esetén igen hasznos tud lenni. A lista szerű felsorolásban megtudhatjuk hogy ki a gyártó cég, továbbá a PID-ek számát, mennyire terheli le a processzort, és mennyi helyet foglal a memóriában.

Beépített keresőjével azonnal meg tudjuk találni a kérdéses elemet, így nem kell hosszasan a listát elemezni annak az érdekében hogy felkutassuk a számunkra fontos szoftvert. Sok esetben a kiterjesztések neve nem is árulkodik arról hogy mihez is tartozik pontosan.

A kereső abban az esetben is hasznos lehet ha szeretnénk tudni hogy egy adott programhoz milyen összetevők tartoznak, a név megadásával minden összetevő kilistázható.

 Célkereszt funkciójával csak annyit kell tegyünk, hogy arra rákattintva és lenyomva tartva az egeret felé visszük az asztalon arra az elemre amire éppen kíváncsiak vagyunk, és azonnal megjeleníti az összes fontosabb információt.

 Igen széleskörűen használható, akár a Windows feladatkezelő helyettesítésére is használható mivel attól több szolgáltatást képes nyújtani, felhasználóbarátabb megközelítéssel. Nem igényel telepítést, csak csomagoljuk ki a tömörített állomány tartalmát és futtassuk a programot. Hivatalos oldal. 

Process Explorer

Kapcsolódó alkalmazások

  • SlimBoat Portable 1.1.47SlimBoat Portable 1.1.47 Akár Windows 8 operációs rendszer alatt is futtatható telepítést nem igénylő Magyar felületű Böngésző a SlimBoat Portable.     A letöltött fájl egy önkibontó csomag, amit praktikus egy […]
  • Foobar 2000Foobar 2000 1.1.8       A Foobar 2000 1.1.8 változatát olyan előnyös lehetőségek jellemzik mint a skinezhető felület és kis méret. Kis mérete ellenére multimédiás tartalmak kezelését szinte el sem […]
  • Wise Youtube Downloader 1.11.49 (keresővel…)Wise Youtube Downloader 1.11.49 (keresővel…) A Wise Youtube Downloader segítségével a legnagyobb közösségi megosztókról tölthetünk le videókat egyszerűen és több megközelítésből.     Ma már nem kell minden esetben meglátogatni a […]
  • Windows 8 BetaWindows 8 Beta     Letölthető a legújabb operációs rendszer Végfelhasználói előzetese, vagyis a Windows 8 Beta kiadása. Megérkezett a legújabb operációs rendszer legújabb próbaverziós kiadása […]
  • 8StartButton 2.0.28StartButton 2.0.2  8StartButton avagy alternatív start menü Windows 8 -ra. Ha eddig még nem pótoltad akkor most itt a lehetőség hogy újra navigálhatóbbá tedd operációs rendszeredet.     A Microsoft ezen […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code