Process Explorer 16.02

Microsoft Process Explorer

A Microsoft Process Explorer segítségével betekintést nyerhetünk a háttérben zajló processzekbe.

Segítségével minden nehézség nélkül módosítani tudjuk a prioritásokat, ha a múltban gondjaink voltak vele mostantól ez megoldottnak számít.

Természetesen az éppen futó szolgáltatásokba is betekintést tudunk nyerni segítségével, módosíthatjuk, ha szükséges le is tudjuk állítani. Használatához egy kis odafigyelés szükséges, inkább jártasabb felhasználóknak ajánlom. Teljes verziós változat.

 A rendszer információk alatt alapvető adatokhoz jutunk a gépünket illetően, többek között megtudhatjuk a processzor terheltségi állapotát valós időben, a RAM méretét, annak telítettségét és még a szabad rendelkezésre álló helyet is megjeleníti.

Természetesen a videó kártyáról is tájékoztat.

 Adott elemre való kattintással leállítható de akár újra be is tölthető a folyamat, fagyások esetén igen hasznos tud lenni. A lista szerű felsorolásban megtudhatjuk hogy ki a gyártó cég, továbbá a PID-ek számát, mennyire terheli le a processzort, és mennyi helyet foglal a memóriában.

Beépített keresőjével azonnal meg tudjuk találni a kérdéses elemet, így nem kell hosszasan a listát elemezni annak az érdekében hogy felkutassuk a számunkra fontos szoftvert. Sok esetben a kiterjesztések neve nem is árulkodik arról hogy mihez is tartozik pontosan.

A kereső abban az esetben is hasznos lehet ha szeretnénk tudni hogy egy adott programhoz milyen összetevők tartoznak, a név megadásával minden összetevő kilistázható.

 Célkereszt funkciójával csak annyit kell tegyünk, hogy arra rákattintva és lenyomva tartva az egeret felé visszük az asztalon arra az elemre amire éppen kíváncsiak vagyunk, és azonnal megjeleníti az összes fontosabb információt.

 Igen széleskörűen használható, akár a Windows feladatkezelő helyettesítésére is használható mivel attól több szolgáltatást képes nyújtani, felhasználóbarátabb megközelítéssel. Nem igényel telepítést, csak csomagoljuk ki a tömörített állomány tartalmát és futtassuk a programot. Hivatalos oldal. 

Process Explorer

Kapcsolódó alkalmazások

  • Asphalt Surfers FreeAsphalt Surfers Free – Android játékok Vedd be a várost deszkáddal az alábbi Android játékban miközben a veszélyes tárgyak elkerülésére is koncentrálsz. Az Asphalt Surfers Free most bárki számára letölthető. Itt egy újabb […]
  • Xtreme Media Player 0.70Xtreme Media Player 0.70   Skinezhető felülettel rendelkező multimédiás lejátszó az Xtreme Media Player 0.70.     Multimédiás állományaink egyszerű lejátszását támogató szoftver, amely tartalmazza mindazokat a […]
  • Screenshot Captor portable 4.00Screenshot Captor portable 4.00   A Screenshot Captor Portable egy remek, hordozható kisméretű képlopó alkalmazás ami beépített képszerkesztőt is tartalmaz.     Az alkalmazás egy egyszerű felülettel rendelkező képlopó […]
  • AppCleaner 1.6AppCleaner 1.6   Egy praktikus rendszer takarító program ami akár a registry használaton kívüli értékeinek a megtisztítására is használható, nem más mint az AppCleaner 1.6 kiadása. Az összegyűlt […]
  • Ashampoo Magical Snap 1.21Ashampoo Magical Snap 1.21   Profi képlopási lehetőséget kapunk, méghozzá szerkesztési opcióval bővítve, nem más mint az Ashampoo Magical Snap jelen kiadása.   Ma már egyre több szoftver nyújt hétköznapi […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code