Klón böngészők Windowsra

Rengeteg böngésző tölthető le ingyenesen amelyek között találhatunk olyanokat is amelyek kinézetre és funkcióra tekintettel kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

 

 

Bizony itt elég tekintélyes listát állíthatnánk össze hogy melyik böngésző hasonlít jobban a másikra, most inkább kiemeljük a Google Chrome böngészőjét és a hozzá leginkább hasonlító klón szoftvereket, hasonlóság és különbség tekintetében, pártatlanul: itt természetesen még véletlenül sem állítjuk azt hogy rosszabb vagy fölösleges alkalmazásokkal találnánk magunkat szemben.

 

Chrome

 

Mint kiindulási alapot kötelező hogy szóba hozzuk, hisz annyi meg annyi remek tulajdonság lett belepréselve hogy nem hunyhatunk szemet létezése fölött, szinte már kötelező használni. Első és leginkább említésre méltó tulajdonsága hogy kis erőforrással rendelkező számítógépek esetén is képes biztosítani a számunkra a megfelelő sebességgel történő Weboldalak betöltődését. Biztonságos, tartalmaz egy úgynevezett inkognitó módot amivel az átlagtól jóval kevesebb információ kerül a nyilvánosságra.

Intelligens címsora nem csak az adott URL beírására, de akár közvetlen keresésre is használható, amellett hogy folyamatosan alkalmazkodik szokásainkhoz.

 

 

SRWare Iron

 

Ha már a klón böngészőknél tartunk érdemes róla is írni néhány sort hisz ránézésre és funkcionálisan szinte semmilyen különbséget nem tapasztalunk a kiindulási ponthoz viszonyítva.

A kezelőfelületen található menü elrendezése, az azon belüli opciók kísértetiesen hasonlítanak. Címsorát szintén nem csak cím megadásra hanem keresésre is használhatjuk, az előre megadott motor segítségével. A viszonylag kis méret Magyar nyelvvel párosul és letölthető Portable böngésző formájában is, így akár egy USB kulcson is elfér és futtatható, az SRWare Iron letölthető a linken.

 

 

Superbird

 

A következő kiszemeltünk a Superbird amelyből szintén a Portable változat kipróbálását javasoljuk, amely sem helyben sem pedig ellenszolgáltatás formájában nem korlátoz minket.

Felülete az egyszerűség stíluselemeit hordozza, a fontosabb funkciókkal párosítva. Esetében is a Google terméke jelenti kiindulási pontot annyival kiegészítve hogy ha mellette tesszük le a voksunkat, a Superbird nem küld jelentéseket és bizalmas adatokat rólunk a központnak. Összességében kijelenthetjük hogy nagyobb biztonsággal ruház fel minket mint az eredeti, mindamellett hogy megőrzi a sebességét.

Kiegészítőket tekintve ellát mindazokkal a fontos funkciókkal ami ma már kötelezőnek számítanak. Felületét témákkal átalakíthatjuk, blokkolhatóak a legnagyobb reklámszolgáltatók által biztosított tartalmak. A Superbird letölthető itt…

 

CoolNovo

 

Őt semmiképp sem hagyhattuk volna ki a listáról, hisz a CoolNovo is tartogat a számunkra meglepetéseket. Alapértelmezés szerint rengeteg olyan kiegészítővel érkezik amelyet az eredeti esetén nem fedezhetünk fel. Vagy nem is találhatunk rá megegyezőt.

 

Különlegességei közzé tartozik az Internet Explorer mód, ami abban az esetben jöhet jól ha egy adott weboldal nem rendeltetésszerűen jelenik meg, böngészőkompatibilitási problémákkal küzd. Mi ebben az esetben is a Portable változat mellett tesszük le a voksunkat és azt ajánljuk, de akik telepíteni szeretnék azok is megtalálhatják oldalainkon az install. Verziót.

Beépített képlopót, automatikus fordítót, számos témát, letöltésvezérlőt és még ezen kívül rengeteg alapértelmezett kiegészítést fedezhetünk fel benne.

A CoolNovo letölthető a linken.

 

 

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • Frissült a Media Player Classic Home CinemaFrissült a Media Player Classic Home Cinema Frissült a népszerű filmlejátszó szoftver, újdonságokkal és hibajavításokkal várja új és régi felhasználóit. Különlegessége hogy az összes videó formátumot támogatja.
  • WinZip Android változatWinZip Android változat   Tömörített állományokat tekinthetünk meg Androidos készülékünkön az alábbi alkalmazás segítségével.   Mindinkább szükségessé vált hogy mobilon is meg tudjunk nyitni tömörített […]
  • Operation Flashpoint 2: Dragon RisingOperation Flashpoint 2: Dragon Rising     Egy igazi katonai szimulációs akciójáték a Operation Flashpoint 2: Dragon Rising.     {nice1} Ha mindig is egy katonai FPS játékot kerestünk ami szinte kísértetiesen hasonlít a […]
  • Big Mutha Truckers 2Big Mutha Truckers 2       Számtalan feladatot kell hogy végrehajtsunk a Big Mutha Truckers 2 kamionos szimulátorban. A játék végcélja hogy annyi pénzt gyűjtsünk össze amivel, kiválthassuk az „őrült […]
  • BWMeter 6.5.2BWMeter 6.5.2 A BWMeter segítségével hálózati adatforgalmunkat tudjuk figyelemmel kísérni, részletes statisztikát, szűrőket, egyéni házirendek használatának lehetőségét is felkínálja.     […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code