VMware Player 4.0.3

VMware Player 4.0.3 screenshot

VMware Player 4.0.3 screenshot

 

 

Futtass virtuálisan egyszerre több operációs rendszert a VMware Player 4.0.3 segítségével.

 

 

 

Ha kísérletező kedvűek vagyunk és ki szeretnénk próbálni más operációs rendszereket de nem szeretnénk a már jól bevált Windowst letörölni a telepített alkalmazásainkkal és beállításainkkal együtt akkor próbáljuk ki a VMware Player nevű szoftvert.

Segítségével teljes mértékben kiélhetjük kísérletező kedvünket, Módunkban áll Windows 7 alatt XP-t futtatni vagy akár Linuxot, természetesen ez fordítva is működik. Abban az esetben is hasznos lehet ha új programokkal kísérletezünk és nem szeretnénk élesben futtatni, így ha valami balul sül el a virtuális gépet egyetlen kattintással törölhetjük, majd vissza telepíthetjük a kérdéses operációs rendszert, élesben ez egy kicsit problémás lenne.

Maga a program használata egyáltalán nem bonyolult abban az esetben ha próbáltunk már hasonló alkalmazásokat.

A kissé hosszúra nyúló telepítést követően a VMware Player mindenképp újraindítást igényel annak az érdekében, hogy a végrehajtott módosítások teljes mértékben érvénybe lépjenek.

Miután ezen túl vagyunk, létrehozhatjuk első virtuális meghajtónkat és arra feltelepíthetjük első operációs rendszerünket.

 

Ennek a lépései a következőek:

 

Create A New Virtual Machine opciónál adjuk meg a számára az installációs fájl útvonalát, ami lehet CD/DVD meghajtó, vagy a merevlemez.

Következőnek, a VMware Player számára meg kell, hogy adjuk mit szeretnénk telepíteni, ez lehet Linux vagy Windows rendszer ha nem találjuk a számunkra megfelelő alternatívát, akkor az Other lehetőség az ideális.

Ezután adjunk nevet rendszerünknek és már neki is láthatunk az alapvető hardveres konfigurációnak, ezalatt a merevlemez méret megadása, RAM mérete, processzor és egyéb fontos információk testreszabását lehet érteni.

Miután ezzel is megvoltunk neki is láthatunk a telepítésnek, ami hasonló módon zajlik mint ha a számítógépünkre történne közvetlen.

Teljes verziós változat.

 

VMware Player letöltés:

 

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • Secure Folder 6.3Secure Folder 6.3   Fájlok, mappák titkosítására használható szoftver a Secure Folder 6.3 kiadása. Ha számítógépünket többen is használják, nem szeretnénk, hogy bizonyos tartalmainkhoz mások is […]
  • Blogger- Android alkalmazásokBlogger- Android alkalmazások   Vezess blogot akár utazás közben, mobiloddal, az alábbi kliens szoftver segítségével. Ma már szinte bárki vezethet blogot aki kellő elszántságot érez magában, bárhol és bármikor […]
  • F1A75-V PRO DriverF1A75-V PRO Driver   Az F1A75-V PRO alaplaphoz tartozó Driver letöltés.   Az ASUS márkanév alatt futó alaplapokhoz tartozó Drivereket lehet beszerezni a mellékelt linken. Hiányuk esetén a számítógép […]
  • Futtass egy rendszer alól több Windowst a VirtualBox segítségévelFuttass egy rendszer alól több Windowst a VirtualBox segítségével Új kiadás érhető el a népszerű virtuális környezetek létrehozását támogató alkalmazásból, jelentős fejlesztési folyamaton esett át így akik használják feltétlenül frissítsenek.
  • Core FTP 2.2 (build 1789)Core FTP 2.2 (build 1789) Windows 8 támogatással kibővített korszerű FTP kapcsolat kezelő szoftver amely a legáltalánosabb funkciók biztosítását hivatott ellátni, nem más mint a Core FTP. A szoftver Pro és […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code