VMware Player 4.0.3

VMware Player 4.0.3 screenshot

VMware Player 4.0.3 screenshot

 

 

Futtass virtuálisan egyszerre több operációs rendszert a VMware Player 4.0.3 segítségével.

 

 

 

Ha kísérletező kedvűek vagyunk és ki szeretnénk próbálni más operációs rendszereket de nem szeretnénk a már jól bevált Windowst letörölni a telepített alkalmazásainkkal és beállításainkkal együtt akkor próbáljuk ki a VMware Player nevű szoftvert.

Segítségével teljes mértékben kiélhetjük kísérletező kedvünket, Módunkban áll Windows 7 alatt XP-t futtatni vagy akár Linuxot, természetesen ez fordítva is működik. Abban az esetben is hasznos lehet ha új programokkal kísérletezünk és nem szeretnénk élesben futtatni, így ha valami balul sül el a virtuális gépet egyetlen kattintással törölhetjük, majd vissza telepíthetjük a kérdéses operációs rendszert, élesben ez egy kicsit problémás lenne.

Maga a program használata egyáltalán nem bonyolult abban az esetben ha próbáltunk már hasonló alkalmazásokat.

A kissé hosszúra nyúló telepítést követően a VMware Player mindenképp újraindítást igényel annak az érdekében, hogy a végrehajtott módosítások teljes mértékben érvénybe lépjenek.

Miután ezen túl vagyunk, létrehozhatjuk első virtuális meghajtónkat és arra feltelepíthetjük első operációs rendszerünket.

 

Ennek a lépései a következőek:

 

Create A New Virtual Machine opciónál adjuk meg a számára az installációs fájl útvonalát, ami lehet CD/DVD meghajtó, vagy a merevlemez.

Következőnek, a VMware Player számára meg kell, hogy adjuk mit szeretnénk telepíteni, ez lehet Linux vagy Windows rendszer ha nem találjuk a számunkra megfelelő alternatívát, akkor az Other lehetőség az ideális.

Ezután adjunk nevet rendszerünknek és már neki is láthatunk az alapvető hardveres konfigurációnak, ezalatt a merevlemez méret megadása, RAM mérete, processzor és egyéb fontos információk testreszabását lehet érteni.

Miután ezzel is megvoltunk neki is láthatunk a telepítésnek, ami hasonló módon zajlik mint ha a számítógépünkre történne közvetlen.

Teljes verziós változat.

 

VMware Player letöltés:

 

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • Auto Translator- Windows 7 minialkalmazásAuto Translator- Windows 7 minialkalmazás   Az alábbi minialkalmazás segítségével szavakat vagy mondatokat fordíthatunk le több nyelven, nem más mint az Auto Translator.   Érdemes megjegyezni, hogy a program Magyar nyelvet […]
  • RocketDock 1.3.5RocketDock 1.3.5     A RocketDock 1.3.5 segítségével elképzeléseink szerint készíthetünk MacOSX stílusu menüket. Magyar nyelvűsége révén könnyen használatba vehetjük. Egyéni ízléseinknek megfelelően […]
  • RouteConverter 2.6RouteConverter 2.6 GPS útvonalak kinyerésére használható hasznos kis alkalmazás a RouteConverter 2.6. Maga a program közel ötven formátummal képes remekül elboldogulni, amely során különböző napló […]
  • Pasziánsz- Android játékokPasziánsz- Android játékok   Próbáld ki az alábbi kártyajátékot Androidos mobilodon, a Pasziánsz ingyen letölthető.   A klasszikus játék most megérkezett mobilokra is.   Az alkalmazás szabályai most sem […]
  • Szókirakós- Android alkalmazásSzókirakós- Android alkalmazás   Tedd próbára képességeidet, mérd össze tudásodat másokkal a Szókirakós segítségével. Maga a játék eltér a hagyományos kirakós játékoktól, ahol csupán a kérdéses szavak kirakása a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code