VMware Player 4.0.3

VMware Player 4.0.3 screenshot

VMware Player 4.0.3 screenshot

 

 

Futtass virtuálisan egyszerre több operációs rendszert a VMware Player 4.0.3 segítségével.

 

 

 

Ha kísérletező kedvűek vagyunk és ki szeretnénk próbálni más operációs rendszereket de nem szeretnénk a már jól bevált Windowst letörölni a telepített alkalmazásainkkal és beállításainkkal együtt akkor próbáljuk ki a VMware Player nevű szoftvert.

Segítségével teljes mértékben kiélhetjük kísérletező kedvünket, Módunkban áll Windows 7 alatt XP-t futtatni vagy akár Linuxot, természetesen ez fordítva is működik. Abban az esetben is hasznos lehet ha új programokkal kísérletezünk és nem szeretnénk élesben futtatni, így ha valami balul sül el a virtuális gépet egyetlen kattintással törölhetjük, majd vissza telepíthetjük a kérdéses operációs rendszert, élesben ez egy kicsit problémás lenne.

Maga a program használata egyáltalán nem bonyolult abban az esetben ha próbáltunk már hasonló alkalmazásokat.

A kissé hosszúra nyúló telepítést követően a VMware Player mindenképp újraindítást igényel annak az érdekében, hogy a végrehajtott módosítások teljes mértékben érvénybe lépjenek.

Miután ezen túl vagyunk, létrehozhatjuk első virtuális meghajtónkat és arra feltelepíthetjük első operációs rendszerünket.

 

Ennek a lépései a következőek:

 

Create A New Virtual Machine opciónál adjuk meg a számára az installációs fájl útvonalát, ami lehet CD/DVD meghajtó, vagy a merevlemez.

Következőnek, a VMware Player számára meg kell, hogy adjuk mit szeretnénk telepíteni, ez lehet Linux vagy Windows rendszer ha nem találjuk a számunkra megfelelő alternatívát, akkor az Other lehetőség az ideális.

Ezután adjunk nevet rendszerünknek és már neki is láthatunk az alapvető hardveres konfigurációnak, ezalatt a merevlemez méret megadása, RAM mérete, processzor és egyéb fontos információk testreszabását lehet érteni.

Miután ezzel is megvoltunk neki is láthatunk a telepítésnek, ami hasonló módon zajlik mint ha a számítógépünkre történne közvetlen.

Teljes verziós változat.

 

VMware Player letöltés:

 

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • VMware Player 3.1.4VMware Player 3.1.4       Virtuális környezet biztosítását bízhatjuk rá a VMware Player 3.1.4 változatára.     Kiváló emulátor alkalmazás amely mindenki számára elérhető, legyen szó virtuális környezet […]
  • App Player letöltésApp Player letöltés   Az App Player segítségével lehetőségünk van Android rendszerekre tervezett programokat Számítógépünkön futtatni. Ezzel a különleges emulátor alkalmazással futtatni tudjuk az Android […]
  • VirtualBox ikonVirtualBox 5.1.28 A VirtualBox segítségével egyszerre több operációs rendszert futtathatunk egy időben. A szoftver linux, Android, illetve Windows környezetek virtualizálására használható. Ingyenes, Magyar […]
  • VirtualDVD 2.5VirtualDVD 2.5 A VirtualDVD egy kis méretű és praktikus eszköz, amely segítségével virtuális formában hozhatunk létre CD/DVD meghajtókat.     A kis mérete ellenére biztosítja az összes funkciót amire […]
  • Virtual CloneDrive 5.4.7.0Virtual CloneDrive 5.4.7.0 A Virtual CloneDrive segítségével mint a neve is mutatja virtuálisan hozhatunk létre CD/DVD meghajtókat.   Az alkalmazás telepítése néhány kattintással kivitelezhető amely során […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code