Ubuntu 12.04- Linux letöltés

Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04

 

Letölthető a nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes operációs rendszer, az Ubuntu 12.04 kiadása.

Jelentős felhasználói táborral rendelkeznek a Windows felhasználók, ettől függetlenül mégis található olyan réteg a számítógép tulajdonosok között, akik élesen elhatárolják magukat ettől az opciótól és inkább Linux rendszereket futtatnak.

Ez teljesen természetes, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően rengetegen használják nap mint nap.

Az Ubuntu 12.04 kiadása számos előnyös tulajdonságot hozott a felhasználók számára.

Ezen kiadás egyaránt felhasználható kikapcsolódásra, számos játék tölthető le rá, illetve hasznos alkalmazás, természetesen akik munkájukat szeretnék rajta végezni, ők sem maradnak támogatás nélkül, rengeteg ingyenes kiegészítőt találunk, amelyekből jelentős mennyiség már alapértelmezés szerit is fellelhető rajta.

Az újdonságokat eltekintve nem szerény listát kapunk.

Az első leginkább említésre méltó változás amit az Ubuntu 12.04 kiadása hozott el, az a felhasználói felületet érinti, vagyis az Unity mostantól több monitoros rendszereket is jobban támogat.

Az Unity felület tartalmaz még meglepetéseket, segítségével sokkal könnyebben tudunk alkalmazásokat keresni a HUD szolgáltatás keretein belül.

Magát a menüpontot az ALT menü lenyomásával azonnal el tudjuk érni, intelligens szövegbeírási módszerének köszönhetően az elkezdett begépelt szöveget automatikusan kiegészíti.

Természetesen ha már a munkánál tartunk, nem maradhatott volna ki belőle egy megbízható széles funkcionalitással rendelkező szövegszerkesztő sem, az Ubuntu ezen kiadása a LibreOffice 3.5.1 kiadásával válik elérhetővé.

Az alapértelmezett alkalmazásokon túl minden felhasználó ingyenesen tölthet le további programokat számítógépére a szoftverközpontból, aminek elsősorban a közvetlen hozzáférés az erőssége.

Visszatérve az Unity indítómenü szolgáltatásaihoz, mostantól állandóan láthatóvá válik, természetesen lehetőségünk van ennek az opciónak a finomhangolására, egy csúszka segítségével előre meg tudjuk határozni érzékenységét, vagyis hogy mikor váljon láthatóvá.

Az Ubuntu Linux mellett számos előnyös tulajdonság szól, de talán a legfontosabb hogy teljesen ingyen szerezhető be, és hosszú távú támogatást fog élvezni.

Kezdő felhasználók számára kifejezetten ajánlani tudom, hisz ez a Linux disztró minimális ismeretet igényel, hasonlóan könnyen kitanulható a használata mint egy mobilé.

Ubuntu 12.04 LTS letöltés:

itt…

Kapcsolódó alkalmazások

  • Sytem Control A1- Windows 7 minialkalmazásSytem Control A1- Windows 7 minialkalmazás Számítógépünk aktuális terheltségi állapotáról kaphatunk információt a Sytem Control A1 segítségével. Az alábbi minialkalmazás segítségével látványos formában kísérhetjük […]
  • GrabItGrabIt 1.72     Kiváló, könnyen használható RSS olvasó segédalkalmazás a GrabIt 1.72. Ha fontos számunkra a naprakészség és nem akarjuk rendszeresen látogatni az internetes portálokat hogy volt […]
  • InkPad Jegyzettömb – Android alkalmazásokInkPad Jegyzettömb – Android alkalmazások   Készíts jegyzeteket mobiloddal az InkPad Jegyzettömb segítségével.   Ha utazás közben jut eszedbe olyan dolog amit mindenképp archiválni szeretnél, akkor csak egy Android operációs […]
  • PhotoFiltre Free 6.5.2PhotoFiltre Free 6.5.2     Kiváló képszerkesztő és rajzoló segédalkalmazás a PhotoFiltre Free 6.5.2 változata. Ha képek manipulációjáról vagy rajzolásáról van szó akkor ez a program tökéletes a feladatra, […]
  • Multimédiás mindenes, ez a szoftver minden filmet lejátszik: ALLPlayerMultimédiás mindenes, ez a szoftver minden filmet lejátszik: ALLPlayer Mindent játszó univerzális filmkezelő szoftver, ami skin editort is tartalmaz, a videók megnyitásán kívül a fotók kezelését is támogatja az ALLPlayer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code