Ubuntu 12.04- Linux letöltés

Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04

 

Letölthető a nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes operációs rendszer, az Ubuntu 12.04 kiadása.

Jelentős felhasználói táborral rendelkeznek a Windows felhasználók, ettől függetlenül mégis található olyan réteg a számítógép tulajdonosok között, akik élesen elhatárolják magukat ettől az opciótól és inkább Linux rendszereket futtatnak.

Ez teljesen természetes, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően rengetegen használják nap mint nap.

Az Ubuntu 12.04 kiadása számos előnyös tulajdonságot hozott a felhasználók számára.

Ezen kiadás egyaránt felhasználható kikapcsolódásra, számos játék tölthető le rá, illetve hasznos alkalmazás, természetesen akik munkájukat szeretnék rajta végezni, ők sem maradnak támogatás nélkül, rengeteg ingyenes kiegészítőt találunk, amelyekből jelentős mennyiség már alapértelmezés szerit is fellelhető rajta.

Az újdonságokat eltekintve nem szerény listát kapunk.

Az első leginkább említésre méltó változás amit az Ubuntu 12.04 kiadása hozott el, az a felhasználói felületet érinti, vagyis az Unity mostantól több monitoros rendszereket is jobban támogat.

Az Unity felület tartalmaz még meglepetéseket, segítségével sokkal könnyebben tudunk alkalmazásokat keresni a HUD szolgáltatás keretein belül.

Magát a menüpontot az ALT menü lenyomásával azonnal el tudjuk érni, intelligens szövegbeírási módszerének köszönhetően az elkezdett begépelt szöveget automatikusan kiegészíti.

Természetesen ha már a munkánál tartunk, nem maradhatott volna ki belőle egy megbízható széles funkcionalitással rendelkező szövegszerkesztő sem, az Ubuntu ezen kiadása a LibreOffice 3.5.1 kiadásával válik elérhetővé.

Az alapértelmezett alkalmazásokon túl minden felhasználó ingyenesen tölthet le további programokat számítógépére a szoftverközpontból, aminek elsősorban a közvetlen hozzáférés az erőssége.

Visszatérve az Unity indítómenü szolgáltatásaihoz, mostantól állandóan láthatóvá válik, természetesen lehetőségünk van ennek az opciónak a finomhangolására, egy csúszka segítségével előre meg tudjuk határozni érzékenységét, vagyis hogy mikor váljon láthatóvá.

Az Ubuntu Linux mellett számos előnyös tulajdonság szól, de talán a legfontosabb hogy teljesen ingyen szerezhető be, és hosszú távú támogatást fog élvezni.

Kezdő felhasználók számára kifejezetten ajánlani tudom, hisz ez a Linux disztró minimális ismeretet igényel, hasonlóan könnyen kitanulható a használata mint egy mobilé.

Ubuntu 12.04 LTS letöltés:

itt…

Kapcsolódó alkalmazások

  • DownloadStudio 7.0.5DownloadStudio 7.0.5 A DownloadStudio teljes körű szolgáltatást biztosít letöltéseink menedzselésében, szinte bármilyen útvonalon bármit képes letölteni.     Rengeteg szoftver található ami a szóban forgó […]
  • JLC Internet TV 1.2JLC Internet TV 1.2       Ezzel a minimális mérettel rendelkező alkalmazással online közvetített csatornákat tudunk megtekinteni, nem más mint a JLC Internet TV 1.2.   Ez a szoftver megközelítőleg 1400 […]
  • GetRight 6.5GetRight 6.5     Hatékony letöltésvezérlő számtalan plusz kiegészítővel a GetRight 6.5 változata. Ha egy hatalmas tudással rendelkező letöltéskezelő segédprogramot keresünk akkor ez lesz a nyerő. […]
  • .NETSpeedBoost 6.5.NETSpeedBoost 6.5   Internet kapcsolatunkat tudjuk optimális értékekre állítani a .NETSpeedBoost 6.5 segítségével.   A számítógép első használata során a hálózati értékek koránt sem az optimális […]
  • számlázó programKulcs Számla Light-számlázó program         A számlázó program hasznosságát nem kell bemutatni senkinek sem. Cégek számára nélkülözhetetlen egy igényes, jól áttekinthető számla készítése. Ügyfelek esetén komoly hangsúlyt […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code