Ubuntu 12.04- Linux letöltés

Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04

 

Letölthető a nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes operációs rendszer, az Ubuntu 12.04 kiadása.

Jelentős felhasználói táborral rendelkeznek a Windows felhasználók, ettől függetlenül mégis található olyan réteg a számítógép tulajdonosok között, akik élesen elhatárolják magukat ettől az opciótól és inkább Linux rendszereket futtatnak.

Ez teljesen természetes, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően rengetegen használják nap mint nap.

Az Ubuntu 12.04 kiadása számos előnyös tulajdonságot hozott a felhasználók számára.

Ezen kiadás egyaránt felhasználható kikapcsolódásra, számos játék tölthető le rá, illetve hasznos alkalmazás, természetesen akik munkájukat szeretnék rajta végezni, ők sem maradnak támogatás nélkül, rengeteg ingyenes kiegészítőt találunk, amelyekből jelentős mennyiség már alapértelmezés szerit is fellelhető rajta.

Az újdonságokat eltekintve nem szerény listát kapunk.

Az első leginkább említésre méltó változás amit az Ubuntu 12.04 kiadása hozott el, az a felhasználói felületet érinti, vagyis az Unity mostantól több monitoros rendszereket is jobban támogat.

Az Unity felület tartalmaz még meglepetéseket, segítségével sokkal könnyebben tudunk alkalmazásokat keresni a HUD szolgáltatás keretein belül.

Magát a menüpontot az ALT menü lenyomásával azonnal el tudjuk érni, intelligens szövegbeírási módszerének köszönhetően az elkezdett begépelt szöveget automatikusan kiegészíti.

Természetesen ha már a munkánál tartunk, nem maradhatott volna ki belőle egy megbízható széles funkcionalitással rendelkező szövegszerkesztő sem, az Ubuntu ezen kiadása a LibreOffice 3.5.1 kiadásával válik elérhetővé.

Az alapértelmezett alkalmazásokon túl minden felhasználó ingyenesen tölthet le további programokat számítógépére a szoftverközpontból, aminek elsősorban a közvetlen hozzáférés az erőssége.

Visszatérve az Unity indítómenü szolgáltatásaihoz, mostantól állandóan láthatóvá válik, természetesen lehetőségünk van ennek az opciónak a finomhangolására, egy csúszka segítségével előre meg tudjuk határozni érzékenységét, vagyis hogy mikor váljon láthatóvá.

Az Ubuntu Linux mellett számos előnyös tulajdonság szól, de talán a legfontosabb hogy teljesen ingyen szerezhető be, és hosszú távú támogatást fog élvezni.

Kezdő felhasználók számára kifejezetten ajánlani tudom, hisz ez a Linux disztró minimális ismeretet igényel, hasonlóan könnyen kitanulható a használata mint egy mobilé.

Ubuntu 12.04 LTS letöltés:

itt…

Kapcsolódó alkalmazások

  • Ubuntu 11.04Ubuntu 11.04     Operációs rendszerek ingyenes alternatívája, amely nagy tudást hordoz magában, nem más mint az Ubuntu 11.04. Ha nem szeretnénk komoly vagyonokat fizetni egy operációs […]
  • Chrome  for Linux letöltésChrome for Linux letöltés   Linux rendszerekre optimalizált gyors böngészést biztosító program a Google Chrome.       Nem csak Windows operációs rendszereken hanem Linux alatt is elérhető a nagy népszerűségnek […]
  • Linux-Firewall 2.70Linux-Firewall 2.70   Linux operációs rendszerek védelmét hivatott biztosítani a Linux-Firewall 2.70 kiadása.   Szerencsére a Linux használók kevésbé vannak kitéve a támadásoknak, de mivel ingyenességük, […]
  • Ubuntu Linux letöltésUbuntu Linux letöltés A népszerű szabad forráskódú szoftverek egyre nagyobb teret hódítanak. Az Ubuntu Linux kezdőknek és haladóknak egyaránt tökéletes megoldás.       Óriási előnye hogy az Ubuntu Linux […]
  • Ubuntu 11.10Ubuntu 11.10     Laptopokon illetve asztali számítógépeken is egyaránt remekül használható operációs rendszer az Ubuntu 11.10 kiadása.   A rendszeres verzió kiadásoknak köszönhetően már […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code