Ingyenes karbantartó szoftverek

Sajnos idővel ha nem figyelünk oda a számítógépünk karbantartására, kétségtelenül belefuthatunk lassulásokba, esetleg váratlan hibajelenségekbe, pedig van megoldás.

Egy kis odafigyeléssel és néhány ingyenes alkalmazás időnkénti illetve automatikus futtatásával szemmel látható eredményeket tudunk elérni.

A feladatra rengeteg ismert és ismeretlen márkájú szoftver lelhető fel, amelyek eltérő ismeretet igényelnek. Ha a karbantartásánál tartunk akkor érdemes nagytakarítással kezdeni, a munkára a CCleaner az egyik legideálisabb, nem csak hogy anyanyelvünkön kommunikál, de még a felülete is átlátható elrendezésű. Internetes előzményeink, fölösleges fájljaink törlésére tökéletesen alkalmas. Ha nem szeretnénk installálni, használjuk portable módban. A Windows intéző előzményeit, a lomtárat, ideiglenes fájlokat képes véglegesen eltávolítani. A CCleaner fájlmegsemmisítőjével a bizalmas adatainkat akár 35 menetes felülírással is törölhetjük amit egyetlen szoftverrel sem lehet később visszaállítani.

Ha már a teljesítmény optimalizálásnál tartunk, akkor szóba kell hozni a Wise Registry Cleaner nevű programot amellyel a regisztrációs adatbázist tudjuk formába hozni. Telepítése után a szoftver azonnal értesít minket arról hogy régen volt futtatva és javasolt a használata. Természetesen ha nem szeretnénk telepíteni akkor válasszuk a Portable változatát ami teljes szabadsággal ruház fel minket.

A program minden más kiegészítőnél hatékonyabban képes a szóban forgó műveletet végrehajtani. Rendszerhangolási lehetőséget és registry töredezettségmentesítési alternatívát is biztosít a Wise Registry Cleaner. Ütemezhető így csak egyszer kell konfigurálni ami után a többi már az ő dolga.

Kapcsolódó alkalmazások

  • Sushi Browser Portable 0.3.3Sushi Browser Portable 0.3.3 A Sushi Browser Portable egy korszerű, számos kényelmi funkciót biztosító böngésző. Az alkalmazás a Chrome alapjára épül. A funkcióit tekintve tartalmaz fájlkezelőt, videó letöltőt. Igen […]
  • Cute Organizer 3.0Cute Organizer 3.0     Számunkra fontos események emlékezetben tartására lehet hasznos a Cute Organizer 3.0.   Segítségével soha többet nem maradunk le azokról az eseményekről amik oly fontosak a […]
  • CDBurnerXP 4.5.7CDBurnerXP 4.5.7 A CDBurnerXP egy ingyenes, csekély mérettel rendelkező adatlemezek, illetve multimédiás fájlok CD/DVD lemezre való írására használható szoftver. Magyar nyelv, ISO/ adatlemez támogatás […]
  • Website Painter 2Website Painter 2   Egyszerűen kezelhető program, amely segítségével weboldalakat tudunk létrehozni szinte a semmiből, nem más mint a Website Painter 2.   Ez az alkalmazás számos előre telepített […]
  • Telepítést nem igénylő szoftver eltávolító… GeekUninstallerTelepítést nem igénylő szoftver eltávolító… GeekUninstaller Ezzel az alkalmazással a makacs, nehezen eltávolítható szoftvereidet is törölni tudod.
Összefoglaló
Cikk neve
Ingyenes karbantartó szoftverek
Leírás
Sajnos idővel ha nem figyelünk oda a számítógépünk karbantartására, kétségtelenül belefuthatunk lassulásokba, esetleg váratlan hibajelenségekbe, pedig van megoldás.
Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code