Ace Utilities 5.2.5

Ace Utilities screenshot

Ace Utilities screenshot

Tegye megbízhatóbbá rendszerét az Ace Utilities 5.2.5 segítségével.

 

Az évek folyamán, rendszeres igénybevételnek kitett számítógépek megbízhatósága jelentős mértékben csökkenni tud. Számos olyan fájl gyűlhet össze amely fölöslegesen foglal helyet, az eltávolított alkalmazások után sok olyan rendszerleíró bejegyzés maradhat vissza, aminek az értéke nem vezet sehová.

Az ilyen számítógépek konfigurációtól függetlenül mind belassulnak, instabil működést tapasztalhatunk, ami akár fagyások formájában is jelentkezhet, főleg ha nem tartjuk karban a rendszerleírókat.

Böngészés során a gyorsítótárban rengeteg olyan elem gyűlhet össze ami teljes mértékben lelassítja böngészési lehetőségünket, ami igen bosszantó tud lenni, nem is beszélve a sütikről ami a meglátogatott weboldalak tulajdonosainak számára információt biztosít rólunk és szokásainkról, ezeket sem érdemes örökké gyűjtögetni.

Kevesebb ismerettel rendelkező számítógép tulajdonosok számára ez az összetett feladat igen nehéz lehet, de most itt a lehetőség a számukra is hogy egy segédalkalmazás segítségével rendet teremtsünk a káoszban.

Az Ace Utilities minden olyan fontosabb összetevőt képes átvizsgálni ami számítógépünk instabilitását eredményezheti.

Főbb funkciók:

Segítségével eltávolíthatunk minden olyan fájl maradványt a rendszerből amelyek csak fölöslegesen foglalják a helyet, illetve többszörösen szerepelnek a merevlemezen. A vizsgálat előtt külön választhatjuk meg azt a meghajtót amelyiket át szeretnénk vizsgálni, tehát nem feltétlenül szükséges az egész merevlemezt átvizsgálni.

Felkutathatóak az olyan ikonok, illetve fájl maradványok, amelyek egy törölt szoftver után maradtak vissza.

Különlegessége hogy a scan folyamat igen gyorsan végbe megy.

Rendszerleíró Tisztítása:

Átvizsgálhatjuk a rendszerleírót olyan bejegyzések után kutatva, amelyeknek már nincsen semmilyen feladata, csak lassítják a rendszert, illetve csökkentik a stabilitást.

Optimalizálási lehetőségek:

Az Ace Utilities segítségével egyéb optimalizációs lehetőségekhez is juthatunk, amely hatására, nem csak hogy stabilabb, de gyorsabb működést tudunk elérni.

 

Ace Utilities használata-screenshot

 

Áttekinthetjük a Windows- al együtt betöltődő programok listáját, ha itt számunkra fölösleges elemet találunk amit ritkán fogunk munkára, le is tilthatjuk azt, így a számítógép indulásakor néhány értékes másodperchez juthatunk.

Uninstaller- programok eltávolítása

Tartalmaz egy eltávolító segédet, amivel a már nem használt szoftvereinket tudjuk eltávolítani pár lépésben, maradéktalanul.

Rendszerleíró töredezettségmentesítése:

A hibás bejegyzések eltávolításán felül a másik legfontosabb dolog, hogy a rendszerleírókat is töredezettség mentesíteni kell, ezáltal nem csak hogy stabilabbá válik számítógépünk, hanem gyorsabbá is. Beépített varázslója segítségével lépésről lépésre tudunk végigmenni a folyamaton az Ace Utilities segítségével.

Fájlok végleges törlése:

Ha számítógépünk tartalmaz olyan fájlokat amelyeket nem szeretnénk másokkal megosztani, és biztosak szeretnénk benne lenni, hogy azt törlése után semmilyen szoftver segítségével nem lehet visszaállítani akkor a Securely Delete Files opcióval meg leszünk elégedve. Csak tallózzuk be annak a fájlnak a helyét, amit végleg el szeretnénk tüntetni a számítógépről, válasszuk meg hogy milyen algoritmust használjon és véglegesen, visszaállíthatatlanul törölhetjük a merevlemezről.

Sokszor ha letörlünk a merevlemezről egy fájlt attól a rendszer még tárol róla adatokat amelyek árulkodóak lehetnek, a Ace Utilities segítségével ezektől is megszabadulhatunk.

Rendszerleírók biztonsági mentése:

Mivel igen fontos szerep jut a rendszerleírónak, vagyis a registry által tárolt információknak ezért ha az itt tárolt információk sérülnek, akkor instabil működés lehet az eredménye, a szoftver segítségével biztonsági mentéseket készíthetünk ezekről amihez probléma esetén hozzá is tudunk nyúlni, hogy visszakapjuk a stabil működést.

Próbaverziós változat.

Ace Utilities letöltés:

itt…

Kapcsolódó alkalmazások

  • Wise Video Converter 1.37Wise Video Converter 1.37 A Wise Video Converter segítségével meglévő videóidat tudod átalakítani komolyabb szaktudás hiányában is, amiről a profilos elrendezés gondoskodik. A szoftver több népszerűbb formátumot […]
  • SlimBoat Portable 1.1.47SlimBoat Portable 1.1.47 Akár Windows 8 operációs rendszer alatt is futtatható telepítést nem igénylő Magyar felületű Böngésző a SlimBoat Portable.     A letöltött fájl egy önkibontó csomag, amit praktikus egy […]
  • AbiWord Portable 2.86AbiWord Portable 2.86   Számtalan funkciót támogató szövegszerkesztő alkalmazás amely telepítést sem igényel, nem más mint az AbiWord Portable 2.86.   USB kulcsokról is futtatható irodai alkalmazás amely […]
  • CCEnhancer 3.5CCEnhancer 3.5 A népszerű nagy takarító program funkcionalitását tudjuk kibővíteni a CCEnhancer 3.5 segítségével.     Ha karbantartó illetve nagy takarító szoftverről van szó akkor talán első körben […]
  • Network Drive Manager Network Drive Manager       Hálózati meghajtók kezelését támogató univerzális szoftver a Network Drive Manager.   A hagyományos Windowsos hálózati meghajtók kezelésén felül további lehetőségeket is […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code