Windows 8 letöltés

Számos plusz funkcióval rendelkező, biztonságosabb operációs rendszer, a Windows 8 amelyet mindenki ingyen letölthet.

 

 

Teljesen átgondolt, átalakított rendszer formájában rukkolt elő a Microsoft új termékével. Az eddigi fejlesztési irányelveket figyelembe véve egy teljesen új célkitűzést tartottak szem előtt.

 Újdonságok:

 

Rengeteg újdonsággal találkozhatunk, amit eddig elődjében nem fedezhettünk fel, az egyik legszembetűnőbb változás az úgynevezett Metro felület ami a Windows 7 Start menüjét hivatott leváltani, természetesen külső kiegészítő szoftverek segítségével ez bármikor vissza állítható. Két asztali környezetet biztosít a Windows 8 a hagyományos és az előzőleg említett Metro, bármelyiket is válasszuk a használata nem nehéz az utóbbit a kijelző bal felső sarkához közelítve tudjuk elérni a felbukkanó menüből. Első ismerkedése során erősen érezhető hogy kifejezetten érintőkijelzős készülékekhez lett optimalizálva, de természetesen egérrel is akadás mentesen tudunk navigálni.

 

Többek között hivatalosan itt mutatkozik be az Internet Explorer ami két elérési útvonalon indítható el, ha asztali környezetből indítjuk egy hagyományos letisztult felület fogad minket, újdonságba akkor ütközünk, ha az úgynevezett Metro felületen keresztül érjük el Ekkor teljes képernyős módban használhatjuk maga a keresősáv alul, kis ablakokon pedig az előzményeinket érhetjük el.

 

Biztonság új megközelítésből:

 

Mivel a Windows rendszerek hírhedtek a sebezhetőségeiről ezért néhány változtatás bevezetésével talán nagyobb biztonságban merészkedhetünk a világhálóra. Többek között itt ismerkedhetünk meg az App Container nevű újdonsággal ami azt takarja hogy a Metro felületen található appok úgynevezett homokozóban futnak virtuálisan így ha fenyegetést tartalmaznának az esetleges megfertőződés okán, akkor innen nem tudnak kijutni a kártékony kódok a terjedés útvonala el van vágva.

 

Ha a Windows 8-ra új programot telepítünk a SmartScreen szolgáltatás automatikusan ellenőrzi a tartalmat a hivatalos szerveren keresztül és tájékoztat minket az esetlegesen felmerülő kockázatokról.

Alapértelmezés szerint valós időben a Windows Defender felel a biztonságunkért, természetesen ez a szolgáltatás bármikor lecserélhető az általunk favorizált kiegészítő szoftverre.

 

Windows 8 programok:

 

Az esetek döntő többségében régi Windows 7-es programjaink futni tudnak az új környezetben, ha problémába futnánk a kompatibilitási funkció segíthet, sajnos azért még akadhatnak olyan szoftverek amelyek egyáltalán nem tudnak futni az új rendszeren érdemes megvárni az alkalmazás frissítéseit. Fontos megjegyezni hogy Vírusirtó és egyéb biztonságtechnikai funkciókat ellátó alkalmazások esetén semmiképp ne használjuk a kompatibilitási módot, mivel így veszélynek tehetjük ki magunkat, megfontolandó új, kompatibilis változat választása.

 

Most mindenkinek itt a lehetőség, hogy teljesen ingyen kipróbálhassa az új operációs rendszert, hogy maga, szabadon alkothasson róla véleményt, a mellékelt oldalon egyaránt letölthető a 32 illetve 64 bites kiadás a letöltéshez LiveID azonosító szükséges amit egy regisztrációval néhány percen belül meg is szerezhetünk.

Az így letöltött változat 90 napig használható teljes értékűen. Annak letelte után újra kell telepítenünk a megvásárolt változatra, nem regisztrálható véglegesen! Licenc kulcsra nincsen szükség, nem kéri azt, önállóan regisztrálja magát az első online állapotba való helyezés után, majd az asztalon tájékoztat minket meddig tudjuk még használni.

 

Windows 8 letöltés:

 

 

Kapcsolódó alkalmazások

  • Kings Bounty: The Legend Kings Bounty: The Legend   King Maximus kalandjaiba nyerhetünk betekintést a Kings Bounty: The Legend nevű stratégiai játékban. A több körös stratégiai játékban, az a feladat hárul ránk hogy sereget […]
  • 1Click DVD Copy 5.9.6.2 [ DVD másoló ]1Click DVD Copy 5.9.6.2 [ DVD másoló ] A különleges kezelőfelülettel rendelkező program segítségével akár egyetlen kattintással tud komplett DVD állományokat másolni, nem más mint az 1Click DVD Copy 5.9.6.2 kiadása.   Ha […]
  • Frissült a Google Chrome is! Térj át az új kiadásra!Frissült a Google Chrome is! Térj át az új kiadásra! Ha a Google szoftverét használod mint alapértelmezett böngésző akkor ismét újra kell indítanod kedvenc alkalmazásodat, új verzió a láthatáron.
  • A PDF kezelőtől az ikon rendezőigA PDF kezelőtől az ikon rendezőig A PDF kezelőtől az ikon rendezőig. Ezeket próbáltad már? Air Defense Lite Védd meg a városodat a bombázó gépek hadától. WiFi Boost-Up Javítsd mobilos WI-FI jelszint […]
  • Foto Mosaik Edda 6.6.11Foto Mosaik Edda 6.6.11     Családi fotók nem hagyományos átalakítását segítő grafikai program a Foto Mosaik Edda 6.6.11 kiadása. Ez az alkalmazás több kép felhasználásával készít egy teljesen egyedi képet […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code